Maandag-Vrijdag

08h-18h

Ronquières, Gent

België

+32 67 64 87 14

info@technifiltration.be
Specialist in industriële filtratie: water- en drankenindustrie

Specialist in industriële filtratie :
water- en drankenindustrie

Water en dranken

Wij hebben expertise op het gebied van filtratietoepassingen, zowel bij de productie van frisdranken, water, bier, enz. als bij de nutsvoorzieningen die met dit soort productie samenhangen (lucht, perslucht, stikstof, CO2, CIP-processen). Ons credo is het leveren van optimale filtratie oplossingen.

Techni Filtration: filtratie-experts voor de waterindustrie

Onze knowhow geldt voor brouwerijen, de productie en het bottelen van mineraalwater, frisdranken en vruchtensappen.

Onze filters voldoen aan de vereisten van de FDA (Food And Drug Administration) en de EC voor levensmiddelencontacten, worden geproduceerd in een cleanroomomgeving en worden geleverd met een volledig gegevensblad en een validatiegids.

Filtering van ruw water, dechlorering, zuivering, bestrijding van micro-organismen (Cryptosporidium) zijn typische toepassingen die wij regelmatig tegenkomen. Zo leveren 's werelds toonaangevende water- en drankenbedrijven de filters van onze partners in elk stadium van hun productie.

Verschillende soorten filtratie

Of het nu gaat om voorfiltratie, fijnfiltratie of steriele filtratie (koude stabilisatie), wij kunnen een breed scala aan industriële filters leveren om aan de hoogste eisen te voldoen.

Voorfiltratie is nodig om zichtbare deeltjes en fijne verontreinigingen te verwijderen (polishing filtratie). Sommige grondstoffen bevatten namelijk deeltjes die de kwaliteit van het eindproduct kunnen aantasten. Zo is de retentie van alle poeders van diatomeeënaarde en kiezelgoer van essentieel belang bij de bierproductie (polijstbewerking).

Fijne filtratie kan een helder product opleveren of micro-organismen zoals gist, Cryptosporidium en andere potentieel besmettelijke agentia zoals Giardia Lamblia tegenhouden.

Steriele filtratie biedt een economische oplossing in vergelijking met pasteurisatie, vooral in kleine en middelgrote brouwerijen. Met een filtratiedrempel van 0,45 µm of 0,2 µm kunnen door steriele filtratie of koude stabilisatie organische resten in het bier worden vastgehouden. Een ander voordeel is dat bij deze filtratie de smaak behouden blijft (het filter verandert de smaakeigenschappen van het product niet).

Date

28 juni 2022

Tags

Eaux - Boissons
Image

Wij zijn specialisten in industriële filtratie. Wij werken in heel België met industriële klanten.

Filterelementen

Toepassingsgebieden

Nieuwsbrief

Wordt slimmer met onze ervaring schrijf je nu in

This form was created by ChronoForms

Image

Copyright 2022 – Techni Filtration. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp Adosis